dinsdag 29 december 2009

Kerst

Hallo allemaal,

We zijn weer thuis. Het was heerlijk!!
We waren in Exloo. Het huisje was geweldig en de omgeving is daar prachtig. De eerste dagen lag er nog sneeuw. We hadden de sleetjes gewoon op de fietsdrager meegenomen. Ging perfect, een paar sjorbanden en het zat echt perfect vast.
Hubby heeft heel veel mooie foto's gemaakt, maar die laat ik natuurlijk niet allemaal zien. Even een paar mooie:













De komende dagen even puinruimen. Met een beetje geluk nog wat tijd om te frobelen. Maar dan moet ik eerst het project voor m'n moeder afmaken. Dus het duurt nog wel even voordat ik weer een kaartje ga plaatsen.

Ik heb in ieder geval al 1 goed voornemen:
Ik ga beginnen met scrappen. Binnenkort wil ik aan een mini album beginnen. Het is m'n nichtje/vriendin gelukt: ze heeft me aangestoken (lol)
De laatste weken heb ik vast wat foto's laten afdrukken, dus nu heb ik alleen nog tijd nodig.....

Iedereen een heel goed uiteinde en tot volgend jaar!!  ;)

zondag 20 december 2009

Francesca

De visite ging niet door, dus wat tijd om te posten.
Wel heel erg jammer dat ze niet komen, maar het is buiten ook wel heel bar. Volgens mij ligt hier toch minimaal 30cm sneeuw. Straks lekker met de sleetjes naar de stad!

Ik heb een kaart gemaakt van Francesca van Kraftin Kimmie Stamps.
Ze kan ook nog meedoen met de challenge van Kraftin Kimmie Stamps Sparkle.


Wat een schatje he?
De glitters zijn alleen niet zo goed te zien op de foto.
De bloem is weer gedeeltelijk zelf gemaakt. Weer zoals op die noorse site stond, kijkvoor de link een paar berichten terug.

Ik heb vorige week even gek gedaan en eindelijk de knoop doorgehakt welke markers ik ging kopen en het toen ook maar gelijk gedaan. En dan natuurlijk ook even helemaal los gaan ;)
Ik heb 48 markers, 3 fineliners & 1 blender van het merk Letraset gekocht, type promarker. In Nederland zijn ze niet zo goed verkrijgbaar, dus ik heb ze gewoon in Engeland bij Letraset zelf gekocht. M'n paypal acount heb ik nu toch al. Op hun site staat 7 tot 14 dagen leveren, maar ik had ze in een paar dagen!! :)

Francesca is mijn 1e...Je ziet: ik moet nog flink oefenen. Het 2e plaatje ziet er al een stuk beter uit. Ik heb alleen geen tijd om er een kaart van te maken. Dus die komt nog wel.
Ik vind het inkleuren heel leuk om te doen! Ik had altijd zo'n hekel aan het schuren van de doezelaar (stom eigenlijk). Het papier is wel erg belangrijk. Ik had nog een stempeltje liggen op geen idee wat voor papier, maar dat loopt flink door. En ik moet ook andere inkt hebben...het wil wel met de Stazon, maar het houdt niet over. M'n versafine heb ik nog niet getest.

Wij gaan zo lekker de sneeuw in en morgen met vakantie, dus iedereen:

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!

donderdag 17 december 2009

Sneeuw!!

Nog even een paar foto's van onze achtertuin: zo mooi!!

En ons kroost, ook heel mooi natuurlijk ;)

Award & druk

Deze award kreeg ik van Joyce.
Bedankt!! Ik ben er altijd blij mee, altijd leuk om te krijgen.

Je moet 5 dingen over je zelf vertellen:
M'n haar ziet er niet uit op dit moment: muts op gehad (lol)
Ik ben gek op sneeuw!! Vanochtend als een klein kind in de sneeuw lopen banjeren :)
Maar ik ben ook een koukleun (schrijf ik dat goed??)
We hebben dit jaar geen kerstboom, omdat we met vakantie gaan en daar heb ik spijt van. Volgend jaar zetten we hem weer groots neer.
Ik ben heel gelukkig met mijn gezin. Ze betekenen alles voor mij.

Ik mag hem ook nog doorgeven aan 5 anderen.
Volgens mij heeft iedereen hem al. Dus ben je mijn volger en heb je hem niet, dan mag je hem van mij meenemen.

Hier is de intercity inmiddels veranderd in de TGV.
Vrijdagavond workshop geven. Zaterdag gaan we naar K3. Zondag komt m'n neef en z'n vrouw (frobelen!!!). En maandag gaan we op vakantie. Dus alles nog even snel regelen ;)
Ik had nog gehoopt om een kaartje te posten, maar dat gaat denk ik niet meer lukken.
Ik ga snel weer verder!!

Iedereen een heel fijn kerstfeest!!

zondag 13 december 2009

Drucilla

Hier is het eerste kaartje van m'n nieuwe stempels van Krafin Kimmie stamps.
Van het weekend niet zo heel veel tijd gehad, dus het is wel een eenvoudig kaartje geworden.
Gister lekker de hele dag gezellig weg geweest. Vandaag is Julia weer ziek geworden, ze was vrijdag net beter. Het blijft maar doorgaan. Ik hoop wel dat ze eind deze week allebei beter zijn, want dan begint de pret periode voor ons. Volgende week zaterdag naar K3, zondag komt m'n neef en z'n vrouw (ook mijn vriendin) en dan maandag op vakantie. Ik gooi ze denk ik maar in quarantaine...en voor de zekerheid hubby en ik erbij ;)

Hier is de eerste:


Het papier is van een blok van Marianne Design: Pink & Orange. Daar zitten hele leuke papiertjes in. Ik heb het blok gekregen van de eigenaresse van Krea Hobby in Meppel. Het is daar dus ook te koop.

De bloem had ik op een blog gezien via de blog van Nicole. Er staan nog meer leuke voorbeelden hoe je mooie bloemen met je papershaper kunt maken. Absoluut de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Het merk van de tekststempel weet ik niet meer, maar ik heb hem in ieder geval bij de Stempelstudio gekocht.

vrijdag 11 december 2009

Post

Ik kom net thuis en ik zag direct de grote envelop.

Ze zijn er nu al!!!
Mijn 3 nieuwe Kraftin Kimmie stamps!!
Die postbode kan echt snel rennen.
Toen de betaling binnen was, heeft Kimmie ze dezelfde dag op de post gedaan. Super!
Mijn eerste internationale bestelling was in ieder geval een succes ;)

Dit zijn ze:



Francesca, Drucilla & Charlotte
Ze zijn zoooo leuk, m'n inspiratie komt nu vast heeeel snel terug!!!

donderdag 10 december 2009

Opruim tips

Nicole vraagt op haar blog naar opruimtips. Zodat iedereen bij elkaar kan zien hoe en waar je het handigst je spulletjes kan opruimen. De beste tip wint een setje van spellbinders.

Hier komen mijn opruim gewoontes:

Als eerste mijn mappen.
Ik heb diverse dikke ordners van Leitz. Daarin heb ik doorzichtige hoezen. Voor de kaarten en m'n stempels heb ik foto hoezen gekocht. Normaal kunnen er 4 foto's van normaal formaat in. Bij de vierkante kaarten knip ik rechtsboven open en dan passen er 4 vierkante kaarten per fotohoes in. Bij stempels en rechthoekige kaarten laat ik het gewoon dicht, dan kan je ze gewoon aanweerskanten erin schuiven. Ik wil (ooit) nog wel al m'n stempels op papier stempelen en dat lamineren en dan gewoon in een A4 hoes stoppen, dat schuift wat minder.

Dan m'n bloemen, brads & eyelets.

Dit vind ik echt een goede oplossing!!

Een half jaar geleden zag ik deze spijkerbakjes bij de Action. Ze verkopen ze per 4. Je kunt ze aan alle kanten aan elkaar schuiven, dus je kunt het zo hoog en breed maken als je maar wilt. Mijn toren is nog niet af zoals je ziet. Ik moet nog steeds een paar setjes kopen om het helemaal vol te maken.

Deze opruim methode is echt ideaal. Ik heb alles op kleur en grootte gesorteerd en in 1 oogopslag zie je wat waar in zit. En het neemt niet heel veel ruimte in beslag. Het kan gewoon op je werkblad.

Als laatste heb ik mijn ladeblok van de Ikea
Wij hadden deze voor de kinderen gekocht, maar vonden hem veel te hoog in de woonkamer. Mijn man heeft hem in 2-en gezaagd. De onderste helft precies onder mijn bureau. Staat netjes toch?

Hier heb ik heel veel lintjes in zitten.
Op rol, maar ook op karton.
Je trekt de la naar je toe en kan in 1 oogopslag zien wat er ligt.


In de onderste la zitten mijn tijdschriften


Cards only

Het nieuwe nummer van de Cards Only ligt alweer een poosje in de winkel, dus dan mag ik m'n kaartjes van het vorige nummer op m'n blog zetten.

Ik ben er natuurlijk super trots op dat ze zijn geplaatst!!!

Tegenwoordig fotografeer ik alleen wat netter. De foto's zijn niet echt geweldig. In de Cards Only staan ze er natuurlijk wel helemaal prachtig op.





Het materiaal gebruik en werkbeschrijving staat in Cards Only nummer 9.
Deze kun je nog bestellen bij Paper & Pictures.
De werkbeschrijving van de cirkels staat op internet bij Cards Only.

woensdag 9 december 2009

Inspiratie

Wat een lastig ding is dat toch: Inspiratie...
Als je het niet hebt tenminste.
Als je het wel hebt, is het natuurlijk geweldig!!

Het creatieve gedeelte van mijn hersens is even op vakantie..denk ik..
Met al die mooie nieuwe spulletjes, zouden de kaarten en andere dingen toch uit mijn handen moeten vliegen??
Maar het tegendeel is waar. Op dit moment komt er niets uit mijn hobby handen. Er ligt een begin van een workshop kaart op mijn werkplek....al een week ongeveer....Hij staat pas 8 januari gepland, dus ik heb gelukkig nog even.

Ik denk dat mijn mojo na de kerst weer terug is. Sinds 2 jaar geleden heb ik een dubbel gevoel bij kerst (bij alle feestdagen eigenlijk, maar kerst is het ergst). En een dip en creatief zijn, gaat bij mij nooit samen. Nu is het hier ook erg druk. Kinderen zijn veel ziek (natuurlijk om de beurt). En gewoon van alles te regelen. December is sowieso een hele drukke maand.

Natuurlijk kom ik af en toe nog bij jullie creaties kijken, maar iets minder frequent. Maar ik beloof dat ik het goed zal maken! Ik heb stempels bij Kraftin Kimmie besteld en ze hebben daar een Angel policy dat je handgestempelde afdrukjes mag weggeven. Dus als ik ze binnen heb, zal ik een ieniemienie candy maken. Dat deed Marianne een paar maand geleden ook en dat vond ik echt een super idee! Maar dat duurt denk ik nog even...Pay pal zonder credit card werkt niet zo snel en dan moeten de stempels nog helemaal vanuit Canada hier komen....Ik denk dat tegen die tijd m'n inspiratie wel weer terug is ;)

zondag 6 december 2009

Sinterklaas

Gisteravond hebben we Sinterklaas gevierd. Het was heel erg gezellig. De kinderen hebben genoten!! Geweldig!! Als ze over een paar jaar niet meer geloven, dan komen de surprises. Dat lijkt me ook erg leuk.
Dit heb ik van Sinterklaas gekregen:


En dit heeft Sinterklaas aan m'n moeder gegeven:



Goh, die Sint kan echt goed kalenders vintage scrappen (lol)
M'n moeder vindt m'n vintage kaarten altijd heel mooi, dus ze was er erg blij mee.

Ik heb al m'n randponsen gebruikt. De afwisseling vond ik wel erg leuk. Het plaatje met de vogeltjes is weer van Heidi's blog. Het winterkoninkje is van Inkadinkado. De swirl en de scalloped cirkel zijn uitgesneden door m'n silhouette. Ook m'n paperdistresser en de distress inkt van Jim Holtz zijn weer gebruikt.

Ik ga met m'n nieuwe spulletjes aan de slag....en tussendoor de kinderen op weg helpen met hun nieuwe speelgoed....Al het lekkers van gisteravond wordt er vandaag weer afgelopen ;)

Iedereen nog een fijne zondag!!

vrijdag 4 december 2009

Kerstster & Sinterklaas

Voor Krea Hobby heb ik deze kerstster gemaakt:






Vrijdag avond 18 december ga ik de workshop er voor geven.
Ik vind hem wel erg mooi geworden. Voor mezelf ga ik hem in het paars maken denk ik ;)
In de winkel kunnen ze kiezen uit de traditionele kerst kleuren rood of groen.

Verder ben ik erg druk met sinterklaas en allerlei andere dingen. Ik heb niet zo heel veel tijd om op de blog bij iedereen te kijken. Sorry voor dat. Als alle drukke dagen voorbij zijn, kom ik weer kijken. Volgens mij heeft iedereen er wel last van. Het is toch wat rustiger overal. Bij de challenges is het overal ook wat rustiger. Persoonlijk vind ik de Double Dutch challenge hartstikke leuk (chocomel wrap maken), maar er zijn nog maar een paar aanmeldingen. De mensen zijn te druk met kerst, denk ik.

Ik ga een paar monsters naar bed brengen. Ze zijn behoorlijk hyper van Sinterklaas. Vandaag op school vonden ze ook helemaal geweldig. Vorig jaar waren ze 4 jaar en vonden ze het al erg leuk, maar begrepen ze het nog niet helemaal. Dit jaar begrijpen ze het totaal helemaal!! En ze vinden het helemaal geweldig!! Zo schattig!! Vandaag kwam Sinterklaas op school: mooiste kleren aan, Juultje wilde 2 staartjes in (meestal niks)...zo schattig!! Morgen wordt het echt helemaal feest!!
Ik wens iedereen zo'n mooi feest toe!!